torstai 30. joulukuuta 2021

Suurimman kotimaisen rokkarin Cisse Häkkisen elämänkerta

Ei muuta kuin happy rock'n'roll!

Joku aika sitten nimi Cisse Häkkinen ei sanonut minulle mitään. Hurriganesin tiesin toki, meillä sitä usein kuunnellaan ja siitä tykkäänkin. Mutta noloa, luulin sen olevan joku vanha jenkkibändi. En ole yhtään perehtynyt musiikkiin ja sen kyllä huomaa.. 

Olisittepa nähneet mieheni ilmeen, kun todelliselle Hurriganes ja Cisse Häkkinen- fanille paljastui tietämättömyyteni. 

Joku aika sitten puolisoni puhui etsivänsä Cisse Häkkisen elämänkertaa ja silloin minulle vasta paljastui Hurriganesin olleen suomalainen bändi. Tätä kirjaahan ei tahtonut löytyä yhtään mistään, uutena vain ääni- ja e-kirjana. Vihdoin löysin sen kirppispalstalta ja ostin. 

Nyt vihdoin luin sen itse ja pitänee lukea uudelleen joskus. Tällaiselle tietämättömälle lukeminen olisi ehkä ollut helpompaa, jos kirja olisi kokonaisuudessaan mennyt aikajärjestyksessä, eikä kappallekohtaisesti. Mutta ehdottomasti mielenkiintoinen kirja Suomen ensimmäisestä rock'n'roll-tähdestä. Kirjaa oli helppo kuitenkin lukea ja kirjoitustyyli oli mukava. Kuvat mielenkiintoinen lisä kokonaisuuteen. 

Kirjassa ärsyttämään jäi oikeastaan Remu Aaltonen. Remu, Hurriganesin pomo, kun osasi pelailla korttinsa raha-asioissa hyvin, liian hyvin omaksi edukseen ja Cissen tappioksi. Cisse kuitenkin oli bändin keulakuva, legenda. Sympaattiseksi, iloiseksi ja anteliaaksi kuvattu Cisse olisi kyllä ansainnut Remulta reilumman kohtelun Hurriganesin raha-asioissa. 

Suosittelen kaikille. Oli erittäin mielenkiintoista päästä lukemaan 70-luvun rokkareiden elämästä ja vielä sen kaikkein kovimman rokkarin. 

Affiliate-linkki merkitty *

CISSE HÄKKINEN
Kirjoittanut : Honey Aaltonen
Julkaissut : Johnny Kniga Kustannus 
Julkaistu : 2011
Sivuja: 288

Hurriganes-yhtyeen itseoppinut basisti, rasvaletistään ja joviaalisuudestaan tunnettu Cisse Häkkinen (1951–1990) lukeutuu valovoimaisimpiin rockpersoonallisuuksiimme. Hurriganesin keulakuva hänestä tuli ikään kuin puolivahingossa, kun bändi Remu Aaltosen tiukassa komennossa raivasi 1970-luvun ensimmäisellä puoliskolla tiensä maamme musiikkibisneksen huipulle ja mullisti koko alan.

Muusikkona Cisse ei tullut tunnetuksi minään varsinaisena bassovirtuoosina, mutta hän oli kiistatta Suomen ensimmäinen varsinainen rock'n'roll-tähti. Tästä roolista tuli pian erottamaton osa myös hänen yksityiselämäänsä. Arkisimpinakin päivinään Cisse oli värikäs sankarihahmo maamme ylen harmaalla viihdekentällä, todellinen rocksukupolven Olavi Virta; yhtä aikaa Elviksen tapainen nahkatakkirokkari ja Dean Martinin tyylinen velmu ensirakastaja.

Honey Aaltosen teos koostuu monista aikalaistarinoista ja -haastatteluista. Cisse Häkkisen elämäkerta on seikkailukertomus tavalliseksi syntyneestä miehestä, joka sai kokea tarunhohtoisen elämän niin ylä- kuin alamäkineen.

Kirja löytyy e-kirjana * tästä

Hurriganes - kirjan ostin puolisolle joululahjaksi ja sitä hän kehui. Itse en ole vielä lukenut, ehkä senkin luen. >> * Vesa Kontiainen : Hurriganes

-Kirsi Kirjapinon takana 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti