keskiviikko 15. joulukuuta 2021

Huikea nuortenkirja : Smaragdiatlas

Vahingossa ostin kirppikseltä nuorten kirjan itselleni luettavaksi. Tai onneksi,miten sen nyt haluaa ottaa. Smaragdiatlas oli ihan kivaa luettavaa aikuisellekin ja 13-vuotias aikoi myös tämän lukea heti. Oli hänen kaverinsa tätä trilogia kovasti kehunut , kun oli meidän ruokapöydällä tämän nähnyt. (Minulla kirjoja varisee vähän sinne ja tänne.) 
Ja varmaan pienemmätkin tämän lukevat jossain välissä, joten oli lopulta ihan hyvä hankinta ja nyt vaan etsin trilogian loput osat. 

Harmikseni tähän ei pikaisesti katsottuna ollut jatko-osia kuin ääni- ja e-kirjana saatavilla uutena. Pitää alkaa metsästämään kirppiksiltä sitten.

Smaragdiatlas on fantastinen fantasiakirja.

 Kirjan arvioisin olevan sopivaa luettavaa yli 10-vuotiaille. Ainakin meillä 7-vuotialle tämä olisi liian pelottava karvaisine jättihämähäkkineen ja muine örkkeineen. Oma 10-vuotias taas lukisi tämän varmaan yhdeltä istumalta, jos voisi. Pitääkin antaa hänelle vasta joululomalla luettavaksi, ettei salaa lue yöllä liian myöhään. 

 Ehdottomasti tutustumisen arvoinen kirja! 

              Affiliate-linkki merkitty

SMARAGDIATLAS 

Kirjailija : John Stephens
Kustantaja : Tammi
Sivumäärä : 417
Julkaistu : 2011
Englanninkielinen alkuteos : The Emerald Atlas. The Books of Beginning 1
Kuuluu trilogiaan : Kirja aikojen alusta

Eräänä kylmänä talvi-iltana kolme sisarusta tempaistaan kodin lämmöstä yön selkään... 

Kate, Michael ja Emma ovat kiertäneet kymmenen vuoden ajan orpokodista toiseen mutta eivät vieläkään tiedä, miksi heidät erotettiin vanhemmistaan. Kaikki kuitenki muuttuu, kun sisarukset päätyvät salaperäiseen Cambridge Fallsin pikkukaupunkiin ja löytävät ikivanhan smaragdinvihreän karttakirjan.

Kirja vie lapset maagiseen ja vaaralliseen maailmaan, jonka olemassaolosta vain harvat tietävät. Matkalla he kohtaavat vihollisia, liittolaisia, taikuutta ja taikavoimia. Ja mikäli muinaiseen ennustukseen on uskominen, heillä on käsissään voima muuttaa menneisyyden tapahtumia ja korjata Cambridge Fallsia kohdanneet vääryydet. Voivatko he myös vihdoin löytää kadonneet vanhempansa?

Smaragdiatlas on jännitystä, vauhtia ja huumoria pursuava huikea seikkailu C. S. Lewisin, J. R. R. Tolkienin,  J. K. Rowlingin ja Philip Pullmanin hengessä. 

E-kirjana Smaragdiatlas löytyy * tästä

-Kirsi Kirjapinon takana 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti