sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Iltasatuja maailmanpalosta - kirjauutuus nuorille

Mielenkiintoinen kirja viruksen muuntamista ihmisistä tai Pihmisistä. Päähenkilönä seikkailee oikeastaan Pilvi ja hänen pelastama Julian-poika ja hänen puolisonsa Liv. Pilvi ja Julian ovat Pihmisiä ja Kirjassa kerrotaan heidän vaikeuksistaan, kun ympäröivä maailma ei heitä hyväksy. 

Pihmiset yritetään hävittää kokonaan. Heidän ylivertaisia aisteja ja muita ominaisuuksia pelätään. Pihmiset joutuvat pakenemaan, piilottelemaan ja perustamaan salaisia turvapaikkoja. 

Kirjassa minäkertoja vaihtelee kappaleissa, samoin kerrontavuosi. Alkuun tuntui vaikelta päästä juoneen kiinni, mutta alkuhankaluuksien jälkeen kirja oli mainio!
Ja odotan jatkoa. Aion myös lukea edelliset kirjat, kunhan ennätän. Ehkä olisi ollut helpompi päästä kirjaan sisään, jos olisi lukenut edellisetkin kirjat, vaikka itsenäisiä teoksia ovatkin. Kuitenkin suosittelen (varttuneemmille) nuorille ja aikuisillekin. 

Affiliate-linkki merkitty * 

               Kirja saatu kustantajalta 


Kirjailija: Siri Kolu
Julkaistu: 2021
Kustantaja: Otava 
Sivumäärä: 333

Kun maailma haluaa nujertaa Pilvin ja hänen kaltaisensa, voi tarinoiden avulla säilyä hengissä.

Pilvin ja Julianin sairastama P-virus on muuttanut heidät. He kuuluvat vainottuun vähemmistöön, jonka muut ihmiset kokevatv uhkaksi. He majailevat milloin metroasemilla, milloin hylätyissä tehtaissa, aina valmiina lähtöön. Rauhoittaakseen Julianin apilvi alkaa kertoa hänelle tarinoita.

Vähitellen Pilville selviää, että omienki joukossa selviäminen riippuu tarinasta - ne voivat pitää hengissä tai ajaa tuhoon. 

Iltasatuja maailmanpalosta jatkaa itsenäisenä teoksena romaanien Pelko ihmisessä (2013) ja Ihmisen puolella (2014) tarinaa.


Kirjan löydät myynnistä * täältä

Kirsi Kirjapinon takana 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti