torstai 17. helmikuuta 2022

Marko Leino : Kotirauha


Kirja alkaa erikoisella kirjelmällä, jonka virkkeet on aivan käsittämättömän pitkiä. Alun tekstin takia meinasi jäädä koko kirja lukematta. Tarkistin onko koko kirja yhtä pitkiä ja sekavia virkkeitä täynnä. Ei onneksi ollut. 

"Ja kun sitä lopulta pysähtyy ja panee peruutusvaihteen päälle, huomaa taustapeilistä, ettei takalasin läpi näy mitään muuta kuin sama sysimusta, paksu piemys, joka auton edestä mirhaa ajovalojen keilan etureunaltaan rosoiseksi kuin tylsäteräinen saha, ei näy tätä tietä, ei näy entistä jolta kääntyi, ei mitään muuta kuin pimeys ja jarruvalojen haalea, punainen hehku joka on kuin kohtalokkaan laukauksen ilmaan nostattamaa veriusvaa. "

Kirja oli ihan ok, vähän tylsä ja jaaritteleva. Alku vaikutti hyvinkin uskottavalta ja  todelliselta, mutta loppu ampui vähän yli. 

Affiliate-linkki merkitty * 


Kirjailija: Marko Leino 
Julkaistu: 2010
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Teos
Sivumäärä: 398 

Kotirauha on tarina Sami Luodosta, nelikymppisestä perheenisästä, jolla on unelma: hän haluaa menestyä isänsä lailla. Sami perustaa yrityksen, joka rakennuttaa omakotitaloja ja myy niitä eteenpäin. Talousnäkymät ovat loistavat, eikä mikään voi mennä pieleen.

Maailmantalous ajautuu kuitenkin syöksykierteeseen ja velkarahalla rakennetut talot jäävät seisomaan tyhjillään. Sinnikkäästi Sami näyttelee menestyjää, vaikka joutuu antamaan rakennusmiehille lähtöpassit, laskupinot kasvavat vuoriksi eikä pankilta löydy empatiaa pienyrittäjää kohtaan. Eräänä aamuna työmaalta löytyy seinälle maalattu viesti "Kuole paska!" Sami päättää ottaa ohjat käsiinsä - kohtalokkain seurauksin.

Kotirauha on yhden miehen syöksykierre. Se on mustan huumorilla sävyttämä  suomalaisen yrittäjän tarina, joka porautuu ajankohtaiseen ja yhteiskunnallisiin syvyyksiin kasvavaan aiheeseen: Mikä on rakkauden ja menestyksen mitta? Saako ihminen epäonnistua ja yrittää uudestaan?

Rakasta minua eniten silloin, kun rakkautta vähiten ansaitsen, sillä silloin sitä eniten tarvitsen.

Kirja löytyy myynnissä mm. * täältä

-Kirsi Kirjapinon takana 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti