perjantai 25. helmikuuta 2022

Kristina Ohlsson: Lotus Blues


Kirppiksiltä löytyy monesti hyviä kirjoja ja tässäpä taas yksi sieltä ostettu. Kirjastossa minun ei tule käytyä oikeastaan ikinä. Illat tahtoo olla aikataulutettu tiukille ja kirjastoon ei vaan (muka) kerkeä. Ostan mieluummin uutena tai kirppiksiltä. 

Affiliate-linkki merkitty * 

Kirjaan on jäänyt rumasti jälki kirppistarrasta, onneksi se ei lukukokemukseen vaikuta kuitenkaan. 

Kirjailija: Kristina Ohlsson
Kääntäjät: Pekka Marjamäki ja Antti Autio
Julkaistu: 2016
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 415

Onko Texasin Sara sittenkin syytön?

Asianajaja Martin Bennerin luo saapuu oudosti käyttäytyvä mies. Hän vaatii Benneriä vapauttamaan siskonsa viidestä murhasyytteestä. Lisäksi Saran jäljettömiin kadonnut poika, Mio, on löydettävä. Ongelma vain on se, että Sara on tunnustanut ja riistänyt oman henkensä. Kalliisiin viineihin ja suuriin haasteisiin mieltynyt Benner ottaa tapauksen tutkittavakseen. Kun hän tajuaa saaneensa pääroolin hengenvaarallisessa näytelmässä, on jo liian myöhäistä perääntyä. Ainut vaihtoehto on yrittää selvitä hengissä loppunäytökseen saakka.

Lotus blues on kaksiosaisen jännitystarinan ensimmäinen osa. Toinen osa, Mion blues, on ilmestynyy lokakuussa 2016.

Takakannen perusteella en osannut ollenkaan odottaa kirjan olevan niin hyvä ja jännittävä, mitä se olikaan. Kirjassa tuntui tapahtuvan paljon kaikkea kokoajan ja sitä ei olisikaan malttanut jättää kesken. Juoni oli todella hyvin rakennettu ja kirja pysyi hyvin jännittävänä loppuun saakka. 

Takakannen ja kirjan nimen perusteella en osannut ollenkaan arvella kirjan tapahtumien sivuavan huumebisnestä, prostituutiota, lahjuksia, kansainvälistä järjestäytynyttä rikollisuutta.

Kirjan päähenkilöistä en kyllä hirveästi tykännyt. Joka hameen alle pyrkivä Asianajaja Benner ja hänen työpari Lucy. Lucy oli luonnollisesti umpirakastunut Martiniin. Mutta ärsyttävän stereotyyppisten/seksistisen päähenkilöidenkään ei onnistunut pilata kirjaa. 

Kannattaa lukea! 

* Osta Omasi >>Lotus blues<<

-Kirsi Kirjapinon takana 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti