sunnuntai 13. helmikuuta 2022

Lasaruslapsi

Tämä kirja pyöri vuosia minulla lukupinossa, jostain syystä kirjan nimi oli luotaantyöntävä. Oletin kirjan olevan liian uskonnollinen nimen takia.. Mutta itseasiassa kirja oli kuitenkin yllättävän hyvä! En yhtään ihmettele, että on ollut kansainvälinen menestysromaani. 


Kirjailija: Robert Mawson
Sivumäärä: 352
Suomentanut: Jaakko Kankaanpää
Kustantaja: Otava
Julkaistu : 1999
Englanninkielinen alkuteos : The Lazarus Child, 1998

Englantilaiset Alison ja Jack Heywood kokevat kaikkien vanhempien karmeimman painajaisen. Heidän seitsemänvuotias tyttärensä Frankie loukkaantuu koulumatkalla liikenneonnettomuudessa ja vajoaa koomaan. Onnettomuuden ainoa todistaja on Frankien kymmenvuotias isoveli Ben.

Ben syyttää kauheasta tapahtumasta itseään ja vetäytyy kuoreen, jota kukaan ei osaa läpäistä. Asumuserossa elävät vanhemmat yrittävät epätoivoisesti pitää perheen koossa ja samalla pelastaa lapsensa.

Kun toivo alkaa olla jo mennyttä, Heywoodit kuulevat vallankumouksellisesta klinikasta, joka on erikoistunut herättämään koomaan vaipuneita lapsia. Heywoodit päättävät ottaa riskin ja kokeilla uutta hoitomuotoa. He lähettävät Benin vaaralliselle retkelle, hakemaan sisartaan tajuttomuuden syövereistä. 

Koskettava ja hurja tarina kertoo uskomattomista inhimillisistä ponnistuksista. Samalla se esittää mullistavan näkemyksen ihmisen tietoisuuden eri tasoista, unohtumattomasta matkasta alitajuntaan. Lasaruslapsi  on keskustelua herättävä romaani elämästä, kuolemasta - ja ihmeistä.

Minä olen sellainen herkkisäiti, joka pelkää lasten menetystä ihan hirveänä ja lasten kohtaloista kertovat kirjat saavat minut kyynelten partaalle. Tykkäsin tästä kirjasta kyllä paljon, ehkä kirjan äidin periksiantamattomuudenkin takia ja melkein onnellisen lopun takia. Kooma ja siihen liittyvät tutkimukset yms. ovat minulle (onneksi) vieraita asioita, enkä osaa yhtään sanoa oliko kaikki kirjan koomasta herättelyjutut kirjailijan mielikuvituksen tuotetta. Mutta kuitenkin, suosittelen!

-Kirsi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti