tiistai 15. helmikuuta 2022

Kirjauutuus Haamulta : Uhripuu

Sain Haamu Kustannukselta luettavaksi Per Faxneldin Uhripuun tänään. Ja hetihän se piti alkaa lukemaan, kun lapset sain nukkumaan. Vähän mietin uskallanko, kun mies on yövuorossa, mutta en malttanut olla lukematta. Katotaan millaisia unia tässä näkeekään, vai saanko unta ollenkaan.. 

Uhripuu on tosiaankin täynnä pieniä, muutaman sivun mittaisia tiiviitä tarinoita, jotka sijoittuvat pääosin 1700- ja 1800-luvuille ja maalaisyhteisöihin. 1900-luvulla kerätyt materiaalit ja noitaoikeudenkäyntejä koskevat tutkimukset ovat olleet muun muassa lähteinä ja inspiraationa näille tarinoille. 

Nämä tarinat ovat sujuvia ja hyvin kirjoitettuja. Kuvitus on mustanpuhuvaa ja yksinkertaista, mutta hyvin näyttävää. Tyylikästä. Tykkään! 


        Kiitos kirjasta Haamu Kustannus 

UHRIPUU
Neljäkymmentäneljä kansangoottilaista kertomusta

Kirjailija : Per Faxneld
Kuvittaja : Mimmi Strinnhol
Suomennos : Satu Grönroos
Kustantaja : Haamu
Julkaistu : 2022
Sivumäärä : 191
Ruotsinkielinen alkuteos Offerträdet: Fyrtiofyra folkgotiska berättelser, 2020

Uhripuu on kokoelma uusia mutta hengeltään vanhoja kauhukertomuksia, joissa kansanperinne elää verevänä.

Ränsistyvillä maatiloilla, synkissä kuusimetsissä ja tuntureiden varjoissa kohdataan noitia, riivattuja pelimanneja ja murhanhimoisia lapsia. Vanhoja jumaluuksia lepytellessä hätä ei lue lakia. Paha saa palkkansa ja on siihen varsin tyytyväinen. 

Per Faxneld vie lukijan kiehtoville ja kalmankatkuisille retkille entisajan pakanallisiin riitteihin ja okkulttisten salaisuuksien äärelle. 

Uskonnonhistorian dosentti Per Faxneld on esoterian asiantuntija. Hän on kirjoittanut aiheesta useita teoksia, joita on julkaistu sekä Ruotsissa että kansainvälisesti. Uhripuu on hänen kaunokirjallinen debyyttinsä ja ensimmäinen suomeksi julkaistu teos. 

Oman kirjan löydät esim. tästä

-Kirsi Kirjapinon takana 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti