perjantai 19. marraskuuta 2021

Aaveiden kaupunki, Kummitustarinoita Vaasasta

Suomen mittapuulla Vaasa on vanha kaupunki ja olisi kai se ihme, jos siellä ei joku joskus olisi paranormaaleihin ilmiöihin törmännyt. Monenlaista tragediaa on kerennyt sielläkin ajan saatossa tapahtua.

Affiliate-linkki merkitty * 

             AAVEIDEN KAUPUNKI
        Kummitustarinoita Vaasasta

            KIRJA SAATU KUSTANTAJALTA
             

Kirjailija: Tiina Hautala
Kuvittaja: Suvi Kari
Julkaistu: 2016
Kustantaja: Haamu Kustannus
Sivumäärä: 79

Uskotko aaveisiin? 

Oli vastauksesi sitten myöntävä tai kieltävä, aavetarinat ovat aina kulkeneet mukanamme. Ne elävöittävät tuttuja arkisia rakennuksiamme, jotka illan hämärtyessä alkavat elää omaa elämäänsä.

 Kummitustarinat ovat kansanperinnettä, jutunkerrontaa, joskus ehkä tosiakin. 

Tähän kirjaan on kerätty aavetarinoita ja aavemaisia legendoja Vaasasta. Sen museoista, hotelleista, historiallisista rakennuksista ja kahviloista - unohtamatta asutuksen tuntumassa lymyäviä lähimetsiä.

 Tervetuloa aaveiden kaupunkiin!

****    ****    ****

Uh, Museossa opas esittelee paikkoja tyylikkäälle miehelle. Miehelle, jota ei näy kamerasta. Lapsi esittelee lähellä seisovaa talon rouvan, rouvan jota kukaan muu ei näe. 

Vaasakin on Suomen mittapuulla vanha kaupunki ja onhan siellä ehtinyt sattua monenlaista. Olisko tuo mikään ihme, vaikka siellä olisikin aaveita? 

Mahtavaa, että näitä tarinoita kerätään talteen! Oli ne totta tai ei! 
Jäinkin tässä miettimään oman seudun kummitustarinoita, niitä joiden kertojat ovat jo poistuneet luotamme. Täytyypä muistaa kysellä, jos joku vielä muistas miten ne menikään.

Kirja kokonaisuudessaan on miellyttävää luettavaa. Teksti sujuvaa kaikkinensa. Jälleen kerran teoksessa tulee esille myös historiaa paikoista ja henkilöistä kerrottaessa. Tykkään. Suosittelen. 

Oman kirjan löydät esim. * täältä

Kirsi Kirjapinon takana 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti