tiistai 8. syyskuuta 2020

Anna Soudakova: Mitä männyt näkevät

Affiliate-linkki merkitty *
 
Usein suhtaudun hieman epäillen kotimaisiin romaaneihin, mutta Anna Soudakovan esikoisromaani Mitä männyt näkevät oli todella mieluisa yllätys. Odotukset kirjasta eivät hirveän korkealla olleet, vaikka romaanin aihe kuulosti hyvältä. Tämä kirja ylitti kuitenkin odotukseni. Reilusti. Oli oikein miellyttävä lukukokonaisuus. Helppoa tekstiä lukea. Lukurytmi, jaksotus, takaumat, kuka kertoo ja mitä, missä ja milloin, kaikki ne olivat hyvin selkeästi esillä. Virkkeet olivat just sopivia, ei liian hankalia luettavaksi. 
Aiheena mielenkiintoinen ja sopivasti koskettava. 

Kirja kertoo Neuvotoliittolaisen perheen tarinaa useamman sukupolven ajalta. Mielenkiintoinen teos lähihistoriasta, Stalinin vainoista ja elämästä Neuvostoliitossa. Silmiä avaavaa. 

Anna Soudakovan on syntynyt Pietarilaiseen taiteilijaperheeseen  ja muuttanut 8-vuotiaana Suomeen. Romaani pohjautuu Annan isoisän elämään. Kuinka paljon kirjan tapahtumista oli totta? 

kuva: Kirsi / Lapsellista arkea 

MITÄ MÄNNYT NÄKEVÄT
ANNA SOUDAKOVA

Ilmestynyt syksyllä 2020
Atena Kustannus Oy
Sivuja 244
Kansi Laura Noponen
Kannen kuvat Shutterstock

Takakannesta
"Vuonna 1936 Juri juhlii Leningradissa viidettä syntymäpäiväänsö. Hän ei vielä tiedä, että kesän lopussa perhe hajoaa: vanhemmat vangitaan ja hän joutuu siskoineen paahteisen kuumaan Uzbekistaniin.

Kun sisarukset palaavat vuosien kuluttua Leningradiin, he oppivat, millaista on elämä isänmaan vihollisen lapsena. Arjessa selviytymiseen tarvitaan sinnikkyyttä ja oveluutta sekä joku, joka näkee pimeässäkin valoa. Kammottavien tapahtumien keskeltä löytyy rakkautta, ja tattarintuoksyisisda keittiöissä kasvaa pian uudet lapset.

Stalinin vainoista turkulaiseen maahanmuuttaja-arkeen etenevä esikoisromaani kuljettaa mukanaan kenkälaatikko, jossa odottavat vaiti suvun tärkeät kirjeet. Kun Maria, Jurin lapsenlapsi, saa ne käsiinsä, on tullut hänen aikansa lähteä Sandarmohin mäntykankaalle."

*Tilata voit omasi >> Mitä männyt näkevät 
Adlibriksesta saa koodilla SUPERKYMPPI - 10% alennusta 12.9.2020 asti valikoiduista tuotteista. 
Sen lisäksi nyt ilmainen kirja tarjolla, kun ostaa yli 15 euron edestä kirjoja 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti