keskiviikko 23. syyskuuta 2020

Mariette Lindstein, Ehdoton valta (Lahko 1)

Affiliate-linkki merkitty *

Kirjailija Mariette Lindstein (s. 1958) on itse kuulunut aikoinaan lahkoon parikymmentä vuotta ja joutunut pakenemaan lahkon kynsistä. Tämä psykologinen trilleri on siis saanut vaikutteita Lindsteinin omista kokemuksista lahkossa. Lindstein toimi skientologialiikkeen johtopaikoilla jopa.

Teos on palkittu Ruotsissa vuoden parhaana esikoisdekkarina. Lahko trilogiasta on tekeillä tv-sarja. Koko trilogia on ilmestynyt jo. 


EHDOTON VALTA LAHKO 1
Mariette Lindstein 
Ruotsinkielinen alkuteos Sekten på Dimön
Suomentanut Christine Thorel
Atena Kustannus Oy
Ilmestynyt 2019
Sivumäärä 492
(Minun versioni on pokkari) 

Kirjan takaa
"TÄSTÄ LAHKOSTA EI LÄHDETÄ
Sumuista, tuulenpieksämää saarta pitää hallussaan new age-liike. Sen karismaattinen johtaja Franz Oswald on kehittänyt ViaTerra-opin, jonka pitäisi tuoda sielulle rauha ja saattaa keho tasapainoon.

Liikkeen opetukset kiehtovat yhtä lailla julkkiksia ja vallanpitäjiä kuin juuri yliopistosta valmistunutta Sofia Baumania. ViaTerran vartioidulla tiluksilla Sofialle alkaa kuitenkin hitaasti valjeta, miten suuria uhrauksia kuuliaisuus vaatii. 

Kesän päättyessä ja syyssumun ympöröidessä saaren Sofia ymmärtää joutuneensa mukaan lahkoon, jonka julkiset kasvot ovat toiset kuin mitkä hän saarella kohtaa. Mitä lähemmäs sisäpiiriä Sofia kulkeutuu, sitä enemmän hän katuu päätöstään. Pian lahkon alueen ympärille on noussut piikkilanka-aita, kännykät on kerätty pois ja tie takaisin normaaliin elämään suljettu.

Kukaan ei nimittäin ole koskaan jättänyt ViaTerraa. "

Kirja on todella mielenkiintoinen. Koukuttava. Helppoa luettavaa, joskin takaumat tuntuivat alkuun epäselviltä, kun kertoja ei heti auennut minulle. Mukava lukea, lopettaa ei malttaisi millään ja seuraavan haluaa lukea heti. 

Aivopesun teho on uskomaton. Samoin lahkon toiminnan pahuus ja kieroutuneisuus. Puistattavaa. En voi olla miettimättä kuinka paljon tapahtumissa on todenperäisyyttä? Verhottuna vain fiktioon...

*Omasi voitt ostaa täältä >> ping

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti