keskiviikko 9. syyskuuta 2020

Risto Isomäki: Vedenpaisumuksen lapset

Ekologinen trilleri, Vedenpaisumuksen lapset on itsenäinen teos, mutta jatkoa Sarasvatin hiekat - kirjalle. 

Kirjan kerronta, tarina ja kirjoitustyyli ovat paljon paremmat kuin Sarasvatin hiekassa. Suorastaan koukuttavan hyvä. Alusta alkaen mielenkiintoinen. Millään en olisi malttanut kirjaa sivuun laittaa yöllä, mutta pakkohan se oli muutama tunti nukkuakkin.

Vaikka kirjassa on kolme ajanjaksoa, on ne selkeästi eritelty. Teksti on sujuvaa ja helppolukuista. Ei liian hienoja virkkeitä tai epäselviä takaumia. Tarina mukaansa tempaava. Toivottavasti tulee vielä jatko-osa. 

Vedenpaisumuksen lapset maalailee uhkakuvaa, mitä tulevaisuudessa voikaan tapahtua ilmastonmuutoksen seurauksena. Tsunameja, jääkausia ja vedenpaisumuksia on ollut ennenkin. Onko tulevaisuus meillä liian kylmä ja muualla kuuma? Onko ihmisten tulevaisuus ja menneisyys vedessä? Kirjassa on kivasti faktaa ja fiktiota, miellyttävä lukukokemus. Mieltä avartava! Ajatuksia herättävä!


Vedenpaisumuksen lapset 
Risto Isomäki
Julkaistu 2020
Into Kustannus Oy 
Kansi ja ulkoasu: Jussi Karjalainen
Sivumäärä : 418

Takakannesta
 "6600-luku ekr. Kalastaja Manno Ann kohtaa salaperäisen, mereltä tulleen naisen juuri ennen kuin vedenpaisumus valtaa maan. Alkaa seikkailu, joka johtaa Manno Annin unohtumattomille tutkimus retkille. 
OMA LÄHITULEVAISUUTEMME, GRÖNLANTI. Ilmastonmuutoksesta alkanut tapahtumien vyöry uhkaa tuhota kaiken. Ihmiskunnan kohtalo on jää tutkija Susan Chengin, toimittaja Pierre Chamberlainin ja muiden jäänmurtaja Polar Princessille pelastuneiden ihmisten varassa. He yrittävät toteuttaa äärimmäisen vaarallisen operaation jäävuorten saartamassa New Yorkissa.
VEDENPAISUMUKSEN LAPSET on paitsi monitahoinen jännityskertomus myös kauhistuttavan kaunis kuvaus jäätiköistä ja luonnonvoimista. Myyttiset tarinat yhdistyvät eloonjäämiskamppailuun luonnonkatastrofin keskellä. "
Kiitos äidille kirjasta! Sattuipa minun kannalta hyvä voitto osumaan äidin kohdalle ja sain kirjan itselleni.

Kirjat löytyvät alla olevista linkeistä >>

*Nyt Adlibriksestä saa alennusta 10% koodilla SUPERKYMPPI kaikista tuotteista (ei koske oppikirjoja tai digitaalisia tuotteita). Koodi voimassa 13.9. 2020 asti. 
Kaupanpäälliseksikin saa nyt kirjan, kun kirjatilaus on yli 15euron arvoinen. 

-Kirsi /Lapsellista arkea 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti