maanantai 5. huhtikuuta 2021

Tappolista

Affiliate-linkki merkitty *
Kirja saatu lukunäytteeksi Atena Kustannus Oy:ltä. Mielipide on omani. 

Tappolista
Kremlin salamurhaohjelma ja Vladimir Putinin sota länttä vastaan
Kirjoittanut: Heidi Blake
Englanninkielinen alkuteos : From Russia with Blood
Julkaistu 2019
Kustantaja : Atena Kustannus Oy
Sivumäärä 373
Suomennos: Aura Nurmi

Takakannesta
"TULENARKA TEOS VENÄJÄN TEKEMISTÄ SALAMURHISTA 

He luulivat löytäneensä turvapaikan Englannin kalleimmilla asuinalueilta, mutta he olivat väärässä. Vladimir Putinin valtaantulon jälkeen länteen paenneet oligarkit ja venäläiset toisinajattelijat ovat yksi toisensa jälkeen kuolleet epäilyttävissä olosuhteissa, kuten myös monet heidän juristeistaan ja avustajistaan. Vaikka Britannian tiedusteluviranomaisilla oli todisteita Venäjän osallisuudesta kuolemiin, poliisi lopetti tutkinnat alkuunsa. 

Palkittu tutkiva toimittaja Heidi Blake paljastaa Venäjään kytkeytyvien hämäräperäisten kuolemien ja murhien sarjan Britanniassa ja muualla lännessä. Venäjän korkeimman johdon salamurhaohjelmaa toteutettiin rangaistuksetta lähes kaksikymmentä vuotta, kunnes entisen sotilastiedustelija Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä murhayritys novitšok-hermomyrkyllä sai länsimaat reagoimaan. Länsimaiden turva ei kuitenkaan suojele, jos oma nimi on Kremlin tappolistalla. 

Salaisiin asiakirjoihin, rikospaikoilta kerättyihin todisteisiin, tiedustelulähteisiin ja satoihin sisäpiirihaastatteluihinnperustuva rohkea tietokirja paljastaa, mihin Venäjä murhaohjelmallaan pyrkii ja miksi länsimaat eivät ole pontevammin vastustaneet verenvuodatusta. "


Tässä on kirja, joka kaikkien pitäisi lukea! Ihan puistattaa, millaista elämä Venäjän eliitillä on : juonittelua, rikoksia, korruptiota ja murhia. Millaisia näkymättömiä tappajia (myrkkyjä) kehitellää tai itsemurhaan yllyttäviä lääkkeitä. Kuinka Venäjä juhlii sankarina murhaajaa.

Kirja on helppolukuista ja selkeää tekstiltään. Lukukokemuksena miellyttävä. Ei kuivaa, puisevaa tai vaikeaselkoista luettavaa. 

Sivistävänä ja silmiä avaavaana teoksena huikea tietopläjäys! Tämä vain on pakko lukea itse, jotta ymmärtää, miten iso vyyhti oli punoutunut tappolistalla olleiden ympärille ja mihin kaikkeen heillä oli vaikutusta heitellessään kapuloita Putinin rattaisiin.. Ukraina, Krim.. 

Litvinenkosta olin joskus kuullutkin pintapuolisesti , mutta kaikki muut tappolistan henkilöt ja heidän elämänsä oli aivan uutta tietoa. Samaten valtaosa Venäjän tapahtumista. 


Miksi ihmeessä Putin saa huseerata miten sattuun?

Oman teoksesi löydät täältä >> bing

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti