maanantai 5. huhtikuuta 2021

Kadonneet tytöt

Affiliate linkki merkitty * 

KADONNEET TYTÖT
Aurinkorannikon seksikaupan uhrit ja haavoittuneet 

Kirja saatu kustantajalta. 

Kirjoittanut: Kaisa Beltran
Kuvittanut: Johanna Erjonsalo
Kustantaja:Atena Kustannus Oy 
Sivumäärä: 253 
Julkaistu: 2021 

Tätä kirjan kirjoittamista ovat tukeneet Patricia Seppälän Säätiö, Suomen Tietokirjailijat ry, Uuden Suomettaren Säätiö ja WSOY:n kirjallisuussäätiö. 

TAKAKANNESTA :

IHMISKAUPAN UHREILLE SUOMALAISTEN LOMAPARATIISI ON HELEVETTI. 

"Nigerialainen Bella istuu alusvaatteisillaan muovituolilla teollisuusalueella Malagan lentokentän kupeessa. Tänne prostituution hautausmaalle päätyvät ne naiset, jotka ovat seksiklubeille ja bordelleihin liian vanhoja, nuoria, rikkinäisiä tai mustia." 

KADONNEET TYTÖT on ravisteleva teos Aurinkorannikon prostituution karusta todellisuudesta. Ihmiskaupasta, parituksesta ja tytöistä, jotka haluavat köyhistä kotimaistaan Eurooppaan hinnalla millä hyvänsä. Perheistä, joille ulkomailla työskentelevä tytär on ainoa tulonlähde. Valepoikaystävistä, jotka lupaavat makean elämän mutta toimivatkin parittajina. 

Kerronnallinen ja runsaasti kuvitettu tietokirja antaa äänen naisille, joiden unelma paremmasta elämästä on muuttunut painajaiseksi. KADONNEET TYTÖT kertoo, miten ihmisiä ostetaan ja myydään Euroopan laidalla. 

*** ***

Mitäs tykkäsin?

 Tykkäsin. Aihe toki on vaikea ja inhottava, mutta kirjassa ei mässäilty kurjilla kohtalolla tai ikävillä tapahtumilla. Asiallinen ja tietokirjamainen tyyli säilyi alusta loppuun. Paljon tietoa, paljon asiaa.. 

Teksti oli helppoa luettavaa. Kerronta sujuvaa. Kuvat hyviä. 

Kirjassa esiteltiin tarkemmin muutamien ihmisten elämää, tulevaisuus heillä toki jäi auki. Miten heidän kävikään? 

Kirjailija ja osittain kuvaajakin olivat suoraan ytimessä toimiessaan avustusjärjestöissä kierrellessään kaduilla, bordelleissa ja klubeilla jakamassa ehkäisyvälineitä ja tietoa. Lämmintä maitoa ja keksejä. Juttelemassa. Tarjoamassa apua ja neuvoja. Aitoa tietoa. Oikeita kohtaamisia. 

Tämä kirja kannattaa ehdottomasti lukea! 

Omat sanat eivät riitä kuvaamaan tätä lukukokemusta ja informaatiota. Tämä vain pitää lukea itse! 



Oman teoksesi löydät * täältä

-Kirsi Kirjapinon takana


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti