sunnuntai 13. maaliskuuta 2022

POHJOISEN LEGENDAT V - Arkkivelho

Affiliate-linkki merkitty *

Pääsin lukemaan Aapo Leisiön Pohjoisen legendat - sarjan viidennen osan. Aiemmin ilmestyneitä osia en ole lukenutkaan. Arkkivelhon Leisiö on pyrkinyt kirjoittamaan siten että kirja toimisi myös ensimmäisenä osana, ja minun mielestäni hän on siinä onnistunut hyvin. 

Arkkivelho on todella tapahtumarikas kirja, tapahtumia ja henkilöitä kirjassa on todella paljon. Muutaman kerran jouduin palaamaan taaksepäin varmistaakseni, etten sekoittanut henkilöitä keskenään. Muutaman kerran vilkaisin karttojakin. Mutta vaikka kirjassa vilisee henkilöitä, druideja, örkkejä, paladineja yms. avautuu ne kaikki lukijalle hyvin kirjaa eteenpäin lukiessa, ja itse ainakin odotan jo seuraavaa kirjaa innokkaana. Arkkivelhossa hienosti sivutaan myös aiemmin tapahtuneita asioita esim. Khanoorunin linnoituksen tapahtumia eli sarjan voi todellakin aloittaa myös tästä teoksesta. 

Suosittelen lämpimästi! 

Suuri kiitos Aapo Leisiölle kirjasta! 

Kirjailija: Aapo Leisiö
Kustantaja: Fantacor Ky
Julkaistu: 2021
Sivumäärä: 460
Kannen kuva: Heikki Kuusipalo
Kansien suunnittelu ja toteutus: Lasse Teeriaho ja Tero Lehtonen
Kartat: Lasse Teeriaho ja Tero Lehtonen


Mioksen kuningaskunnassa raivoava sisällissota kiihtyy kuninkaan vapauduttua Mournhaagin linnoituksesta, ja vastoinkäymisistä huolimatta kuningas Bretan Echeron toisella on myös aihetta iloon. Velho Arathus käy jatkuvaa sisäistä  taistelua velvollisuuksiensa ja intohimojensa välillä, eivätkä virtauksen paljastamat uudet mahdollisuudet tee hänen valinnoistaan helpompia. Puolihaltia Lynian unet johdattavat hänet ja Arkanin takaisin entisen Scotarian alueelle muinoin hylättyyn Khanoorun linnoitukseen, jota menneet varjot eivät ole hylänneet. Samaan aikaan ikiaikainen vihollinen langettaa oman varjonsa Gelendarin ylle, ja paladini Stogard Rowen on vaikeiden päätösten edessä.

Arkkivelho kuljettaa lukijan maailmaan, jossa hyvin ja pahojen ajatusten ja näkemysten raja hämärtyy. Maailmaan, jossa soditaan ja ajetaan omaa etua, mutta myös rakastetaan ja koetaan onnellisia hetkiä.

Arkkivelho on Pohjoisen legendat - fantasiakirjasarjan viides osa. Kirja sijoittui kuvitteelliseen, mystiseen maailmaan ja se kertoo valinnoista ja niiden seurauksista.


Oman kirjasi löydät esim. täältä: * Arkkivelho

-Kirsi Kirjapinon takana 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti