keskiviikko 27. lokakuuta 2021

Sotahistorian uutuus - Mikko Porvali : Kohti itää

Affiliate-linkki merkitty * 

Tässäpä mielenkiintoinen kirjauutuus esim. isänpäivään lahjaksi! Itsellä tämä on vielä vähän kesken , mutta uskallan jo tätä lämpimästi suositella. Hyvin kirjoitettu sotahistoria on mielenkiintoista luettavaa ja avartavaa. Tässä paksussa teoksessa riittää luettavaa ja nähtävää. Itselle on tärkeää, että tietokirjoissa on kuvia, pystyy helpommin uppoutumaan tekstiin. 

Kirjailija : Mikko Porvali
Sivumäärä : 368
Julkaistu : 2021
Kustantaja : Atena Kustannus Oy 

"Kesällä 1941 Suomen sotilastiedustelu valmistautui uuteen sotaan. Välirauhan vakoojat vaihtoivat siviiliasunsa aswpukuihin ja rauhanajan tiedustelutoimisto U2/V muuttui Päämajan kaukopartioyksiköksi, Osasto Vehniäiseksi.

Kohti itää avaa ensimmäistä kertaa, mitä Päämajan kaukopartiomiehet todella tiesivät vihollisesta. Teos laajenee kaukopartiomatkoista koko tiedusteluyksikön kuvaukseksi  ja käsittelee ensimmäistä kertaa tiedustelun johtamista : mitä käskettiin selvittää, miten tiedot hankittiin ja kuinka nopeasti ne olivat sodanjohdon käytössä.

Autenttiset tiedustelupäiväkirjat, radioviestit, partiokertomukset ja sotavankikuulustelut luovat kattavan kuvan jatkosodan ensimmäisistä kuukausista henkilötiedustelun näkökulmasta. "

 Suosittelen kaikille luettavaksi tällaisia Suomen historiaan liittyviä kirjoja. 


Kirja saatu kustantajalta

Teos löytyy myynnistä mm. täältä

-Kirsi Kirjapinon takana 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti